Brons till Jönköping


 

Den 21-23 april tävlade två representanter från Jönköping Taekwon-Do ITF i Europamästerskapen i Sofia, Bulgarien. Jahongir Mirzoev och Mihir Chouhan har tidigare tävlat för det svenska landslaget i internationella mästerskap med framgångar. Chouhan vann EM brons i fjol och såg sig själv ta guld detta år. I kvartsfinalen mötte han ett starkt motstånd från Ryssland, som tog EM silver 2016.

Chouhan hade ledningen mot slutet men ett minuspoäng efter slutsignalen ledde till förlängning där han eventuellt förlorade. Även Mirzoev tog sig till kvartfinal efter att ha besegrat Tyskland och England innan han besegrades av Skottland efter en jämn match.

Dagen efter fick Mirzoev chansen att tävla i lagsparring där Sverige vann över Ungern och Skottland och gjorde sig redo för att möta Polen i semifinal. En jämn match som avgjordes i sista fighten då ställningen var lika. Det svenska laget fick i slutändan nöja sig med en välförtjänt bronsmedalj. Efter ett tufft motstånd i mästerskapet har Jönköping Taekwon-Do ITF ögonen på European Cup i Lublin, Polen kommande juni.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *